Tips om pledd til hesten din under ulike årstider!

Hva skal man investere i når det gjelder hesten? Hva er bra og hva er dårlig?

Sadeloimet

Det viktigste når det kommer til ridetepper er at de ikke må gnage. Det er farlig og ubehagelig for hesten og kan bety mer arbeid og mer penger for deg. Kjøper du et dårlig ridedekken kan dette bety høye veterinærkostnader ved infeksjoner. Så invester i en god dyne og husk at de kan vare lenge hvis du handler smart. Det er merker som ble utviklet under krigen, som varte lenge osv. og disse teppene er så mye bedre enn andre. Sørg også for å kjøpe fra en anerkjent forhandler.

Når det kommer til andre tepper som f.eks stalltepper er det samme som egentlig gjelder, vær en smart forbruker og kjøp kun tepper fra ekte nettsider og ikke bare de billigste du kan finne. Det er best å søke og se om andre har kjøpt de samme dynene og om de er fornøyde. Hvis hesten din er i stall med en annen person, kan du spørre rundt og snakke litt med de andre og se hva de har kjøpt og hva de er fornøyd/mindre fornøyd med. Det viktigste er at det fungerer for hesten din, så du må kanskje teste litt før du finner den som absolutt passer.

Talviloimet

Når det gjelder dette, må det også huskes at hensikten med disse teppene er å beskytte og la regnet renne av. Så invester her i noe godt som varer. Hester har vanligvis disse dekkene når det blåser ute også, så ikke glem at det kan bli ganske kaldt om våren og høsten når disse dekkene brukes. Så kjøper du en med god kvalitet kan du være sikker på at det ikke blir for kaldt for hesten din. De har selvfølgelig egne systemer for å holde varmen, men det er også deres ansvar som eiere å passe på at hesten din ikke fryser. Dette er spesielt viktig tidlig på våren og sen høst når det begynner å bli til hagl. Da bør du nok sette hesten din i stallen og ikke holde den der ute, men det er selvfølgelig opp til deg som eier å bestemme.

Når det er sagt, vær en smart forbruker og invester i gode ting til hesten din!