Først noen fakta om dette landet ifølge Wikipedia:


Malaysia er en føderal konstitusjonelt monarki ligger i Sørøst-Asia. Den består av tretten delstater og tre føderale territorier og har en total mass 329 847 kvadratkilometer (127 350 kvm mi) adskilt av Sør-Kinahavet i to like store regioner, Peninsular Malaysia og Øst-Malaysia (malaysiske Borneo). Peninsular Malaysia deler et land og maritime grensen til Thailand og maritime grenser med Singapore, Vietnam og Indonesia. East Malaysia aksjer land og maritime grenser med Brunei og Indonesia og en maritim grense med Filippinene. Hovedstaden er Kuala Lumpur, mens Putrajaya er sete for den føderale regjeringen. I 2010 var befolkningen 28.33 million, med 22,6 mill bor i Peninsular Malaysia. Det sørligste punktet i kontinentale Eurasia, Tanjung Piai, er i Malaysia, som ligger i tropene. Det er en av 17 megadiverse land på jorden, med et stort antall endemiske arter. Malaysia har sin opprinnelse i de Malay Doms stede i området som fra det 18. århundre, ble underlagt det britiske imperiet. De første britiske territorier ble kjent som Straits Settlements, hvis etablering ble etterfulgt av den malaysiske kongeriker blir britiske protektorater. Territoriene Peninsular Malaysia ble først forent som Malayan Unionen i 1946. Malaya ble omstrukturert som Federation of Malaya i 1948, og oppnådde uavhengighet den 31. august 1957. Malaya forent med North Borneo, Sarawak, og Singapore 16. september 1963 med Si blir tilsatt for å gi det nye land navnet Malaysia. Mindre enn to år senere i 1965, ble Singapore utvist fra føderasjonen.

Landet er multietnisk og multikulturell, som spiller en stor rolle i politikken. Grunnloven erklærer islam statsreligion samtidig beskytte religionsfrihet. Regjeringen systemet er nært modellert Westminster parlamentariske system og det juridiske systemet er basert på sedvanerett. Statsoverhode er kongen, kjent som Yang diPertuan Agong. Han er en valgt monark valgt fra de arvelige herskerne i de ni Malaystatene hvert femte år. Lederen for regjeringen er statsministeren.

Siden uavhengigheten har Malaysia hadde en av de beste økonomiske poster i Asia, med en BNP-vekst i gjennomsnitt 6,5% per år i nesten 50 år. Økonomien har tradisjonelt vært drevet av sine naturressurser, men er i vekst i sektorer av vitenskap, turisme, handel og medisinsk turisme. I dag har Malaysia en nyindustrialiserte markedsøkonomi, rangert tredje største i Sørøst-Asia og 29. største i verden. Det er et grunnleggende medlem av Association of Southeast Asian Nations, Asia Summit Øst og Organisasjonen for islamsk samarbeid, og et medlem av APEC, Samveldet av nasjoner, og den alliansefrie bevegelsen.

Biologisk mangfold

Malaysia undertegnet Rio-konvensjonen om biologisk mangfold den 12. juni 1993, og ble part i konvensjonen 24 juni 1994. Den har senere produsert en nasjonal strategi for biologisk mangfold og handlingsplan, som ble mottatt av konvensjonen på 16 april 1998. Landet er megadiverse med et høyt antall arter og høye nivåer av endemism. Det er anslått å inneholde 20 prosent av verdens dyrearter.

kultur

Malaysia har et multietnisk, flerkulturell og flerspråklig samfunn. Den opprinnelige kulturen i området stammet fra innfødte stammene som bebodde den, sammen med malayene som senere flyttet dit. Betydelig innflytelse foreligger fra kinesisk og indisk kultur, og kan dateres tilbake til når utenrikshandel begynte. Andre kulturelle påvirkninger inkluderer persisk, arabisk, og britiske kulturer. På grunn av strukturen i regjeringen, kombinert med den sosiale kontrakten teori har det vært minimal kulturell assimilering av etniske minoriteter.
Cuisine
Malaysias mat reflekterer den multietniske sammensetningen av befolkningen. Mange kulturer fra i landet og fra omliggende regioner har i stor grad påvirket mat. Mye av innflytelsen kommer fra Malay, kinesisk, indisk, thai, javanesisk, og Sumatra kulturer, i stor grad skyldes at landet er en del av den gamle krydder ruten. Kjøkkenet er svært lik som Singapore og Brunei, og også bærer likhet med filippinsk mat. De ulike landene har variert retter, og ofte maten i Malaysia er forskjellig fra de originale retter.
 Det er et fantastisk land å besøke som turist. Malaysiaresor er et must for alle som er en resenjutare! Et Google-søk på ordet Malaysia Reise gir deg nok informasjon til å finne den beste tur dit! Lykke til !