Asia er jordens største og mest folkerike kontinentet. Siden 1700-tallet, på grensen mellom Europa og Asia generelt ansett for å gå gjennom Uralfjellene, Ural, Kaspihavet, Kaukasus, Svartehavet, Bosporos, Marmarahavet og Dardanellene.

Grensen mellom Asia og Afrika er normalt anses å være den Suez eidet og Rødehavet.

Om lag 60 % av verdens befolkning bor i Asia , hvorav bare rundt 2 % bor i den nordlige og indre del, dvs. Mongolia, de sentralasiatiske landene i Kasakhstan, Usbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan og Tadsjikistan, de kinesiske provinsene Xinjiang, Tibet , Qinghai og russisk Sibir.

Deretter kontin delvis definert av kulturgeografi, det vil si på grunnlag av kulturell tilhørighet, og ikke av geologi, det er en forskjell mellom Asia kontinentet og som et geografisk kontinent. Asia og Europa er på samme kontinent, og dette kalles Eurasia. Miniscule Asia dekker en del av den eurasiske kontinent, spesielt et område fra Sinai -halvøya, Tyrkia og Uralfjellene i vest til Beringstredet, Japan, Taiwan, Filippinene og Indonesia i øst.

Ideen om den gamle verden har tre kontinenter går tilbake til antikken. Navnet Asia er avledet fra de gamle sivilisasjonene i Midtøsten. Asia var under Romerriket navnet på en romersk provins som var i dagens Tyrkia. Betydningen av navnet Asia har senere kommet for å bli utvidet til å dekke hele området fra Sinai -halvøya, Tyrkia og Uralfjellene i vest til Beringstredet, Japan, Taiwan, Filippinene og Indonesia i øst.